Hakkımızda

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesinde üretilen bilimsel yayınları tek bir çatı altında toplayarak yayınların kalitesini artırmaya yönelik sorumlu, adil, şeffaf ve hesap verebilir standartları oluşturmak ve bunlara ilişkin gelişmeleri izlemek amacıyla ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun talimatıyla Bilimsel Yayın ve Dergiler Koordinatörlüğü kurulmuştur.

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 14’üncü maddesi, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 5’inci, 6’ncı ve 7’nci maddeleri, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ilgili hükümleri uyarınca hazırlanan, Üniversitelerde Ders Aracı Olarak Kullanılan Kitaplar, Teksirler ve Yardımcı Kitaplar Dışındaki Yayınlarla İlgili Yönetmelik ile Üniversiteler Yayın Yönetmeliği hükümlerine dayanılarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilimsel Yayın ve Dergiler Koordinatörlüğü Yönergesi hazırlanmıştır.

Bilimsel Yayın ve Dergiler Koordinatörlüğü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal ve Koordinatör Dr. Öğr. Üyesi Filiz Mutlu başkanlığında 06.10.2023 tarihinde ilk toplantısını gerçekleştirerek çalışmalarına devam etmektedir. ÇOMÜ bünyesindeki bilimsel yayınların genel durumunun değerlendirmesi yapılarak koordinatörlüğün amaçları, çalışma politikaları ve görev dağılımları başta olmak üzere sürekli iyileştirmeye yönelik stratejiler belirlenmekte ve bilimsel yayın ve dergilerde hem kapasitesinin hem de nitelik düzeylerinin artırılması amaçlarını “kalite” odaklı olarak sürdürülmektedir.