TÜBİTAK destekli ” Bilimsel ve Sanatsal Video Makalelerin İçerik ve İndeks Kriterlerinin Oluşturulması” projesi kapsamında, Prof. Dr. Hülya Önal yürütücülüğünde düzenlenen “Akademik Yayıncılıkta Dijital Dönüşüm: Bilim ve Sanatta Video Makale Yayıncılığı” etkinliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirildi.
Etkinlik, akademik yayıncılık alanında uzmanlaşmış paydaşları, akademisyenleri ve sektörün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi. Katılımcılar arasında Peter Lang Türkiye Temsilcisi Esra Bahşi, Araştırma Dekanlığı Dekanı Doç. Dr. Sercan Karav, Yonca Teknoloji’den Hüseyin Akçay, Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği Başkanı ve uluslararası yayın evlerinde editörlük yapan Prof. Dr. Yunus Eryaman, Akademik Yayıncılık Danışmanı Dr. Kerim Sarıgül, TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin’den Sibel Tabanlıoğlu, TÜBİTAK ULAKBİM DergiPark’tan Didem Aydan ve ÇOMÜ Bilimsel Yayın ve Dergiler Koordinatörü Dr. Öğr Üyesi Filiz Mutlu yer aldı.
Etkinlikte, görsel-işitsel makale formatının akademik dünyadaki yeri ve önemi masaya yatırıldı. Video makalelerin indekslenmesi, gerekli altyapı düzenlemeleri ve bu yayın formatının geleceği gibi teknik konuların yanı sıra, akademik dünyadaki yenilikçi yayıncılık yaklaşımları tartışıldı. Ayrıca, video makale formatının benimsenmesi için stratejik öneriler geliştirilerek bu alandaki fırsatlar değerlendirildi.
Etkinlik, akademik yayıncılıkta dijital dönüşümün önemine vurgu yaparken, bilimsel ve sanatsal üretimde yeni yayın formatlarının potansiyelini gözler önüne serdi. Katılımcılar, iş birliği ve yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesi konusunda fikir birliğine vardı.
Etkinliğin çıktıları, akademik yayıncılıkta daha etkili ve yenilikçi yöntemlerin benimsenmesine ışık tutacak nitelikte oldu.
Daha detaylı bilgi için ilgili sayfayı ziyaret edebilirsiniz.
https://cinearji.com/comude-video-makale-yayinciligi-ele-alindi/